Kiprolletjes gevuld met kaas en champignons

    Kiprolletjes gevuld met kaas en champignons

    9keer bewaard
    1uur10min


    39 personen hebben dit gemaakt

    Mijn man is dol op deze kiprolletjes, en dat komt goed uit want ik vind ze ook erg lekker en ze zijn zo makkelijk om te maken!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kipfilets
    • 1 theelepel boter
    • 1/2 blikje of potje (130 gram) gesneden champignons, uitgelekt
    • 1 ei
    • 50 gram crackers met kaassmaak, fijngestampt
    • 225 gram roomkaas
    • 150 gram geraspte Cheddar kaas, apart te verwerken
    • 6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 graden C. Vet een rechthoekige ovenschaal in.
    2. Plaats een kipfilet tussen twee vellen dik plastic (hersluitbare diepvrieszakjes werken goed) op een stevige, vlakke ondergrond. Maak de kipfilet plat met de gladde kant van een vleeshamer tot ze 1 cm dik zijn. Herhaal met de andere kipfilets.
    3. Smelt de boter in een kleine koekenpan en bak de champignons tot ze beginnen te bruinen, ongeveer 8 minuten. Zet apart. Klop een ei in een ondiepe schaal. Doe de crackerkruimels in een andere ondiepe schaal.
    4. Meng in een kom de gebakken champignons, roomkaas, 125 gram Cheddar kaas en Parmezaanse kaas, verspreid het mengsel royaal over de kip. Rol de kipfilets op, dip ze in de losgeklopte ei en rol de bundeltjes vervolgens door de crackerkruimels. Leg ze in de ingevette ovenschaal. Bestrooi de rolletjes met de resterende Cheddar kaas.
    5. Bak in de voorverwarmde oven tot de kip gaar is, de vulling gesmolten en de kruimels goudbruin zijn, ongeveer 30 minuten. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van een rolletje moet minstens 74 graden C aangeven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren