Ribbetjes in een saus van kersen en balsamico

    Ribbetjes in een saus van kersen en balsamico

    Voeg toe aan favorieten!
    4uur30min


    36 personen hebben dit gemaakt

    Deze ribbetjes zijn heerlijk zacht, zoet en vol van smaak. Lekker bij aardappelpuree met wat knoflook.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1.4 kilo runderribbetjes
    • snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 4 eetlepels olijfolie, apart te verwerken
    • 1 ui, gesnipperd
    • 2 stengels bleekselderij, gehakt
    • 2 wortelen, fijngesneden
    • 1 bol venkel, in plakjes gesneden
    • 240 ml Bordeaux wijn
    • 3 takjes verse rozemarijn
    • 8 takjes verse tijm
    • 3 laurierbladeren
    • 2.5 eetlepels runderjus
    • 960 ml kippenbouillon
    • 240 ml cherry cola
    • 80 ml balsamico
    • 2 kopjes ontpitte bevroren zure kersen, ontdooid
    • 15 gram boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 4uur  ›  Klaar in:4uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
    2. Bestrooi de ribben met zout en peper. Verhit een braadpan op een matig vuur tot er net rookslierten uitkomen; druppel vervolgens 1 1/2 eetlepel olijfolie in de pan. Schroei drie ribben in de hete olie tot ze goudbruin aan alle kanten zijn. Verwarm de pan totdat deze weer gloeiend heet is, doe weer 1 1/2 eetlepel olijfolie in de pan en schroei de resterende ribben net als voorheen. Leg de ribben op een bord en zet apart. Gooi de gebruikte olie weg.
    3. Doe de resterende eetlepel olijfolie in de pan op een middelhoog vuur en voeg de ui, selderij, wortelen en venkel toe. Bestrooi met een snufje zout en kook tot de groenten zacht zijn en de ui glazig, onder regelmatig roeren, ongeveer 8 minuten. Voeg de Bordeaux toe, schraap alle bruine stukjes los van de bodem van de pan. Breng het mengsel aan de kook, en kook tot het vocht is verminderd met de helft, ongeveer 10 minuten. Voeg de rozemarijn, tijm, laurier en jus toe, roer goed. Voeg de kippenbouillon, kersencola en balsamico toe. Doe de ribben in het groentemengsel zodat ze tot ongeveer halverwege bedekt zijn; verspreid de kersen over de ribben. Giet de vleessappen over de kersen, en breng de ribben aan de kook op matig vuur en doe een deksel op de pan.
    4. Plaats de pan in de voorverwarmde oven en bak tot het vlees gaar is en van de botten valt, 3.5 tot 4 uur.
    5. Leg de ribben op een schaal. Schep het vet van de kerssaus, en giet de kersen, groenten en sappen door een fijnmazige zeef in een kom. Gooi het achterblijfsel uit de zeef weg en doe de vloeistof terug in de pan. Breng aan de kook, en kook de saus op middelhoog vuur tot de saus dik wordt, ongeveer 10 minuten, onder regelmatig roeren, voeg vervolgens de boter toe. Serveer de saus over de ribben.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren