Chili con queso met kip

    Chili con queso met kip

    2keer bewaard
    35min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Chili con queso is een Mexicaans chiligerecht met lekker veel gesmolten kaas. Deze variant is goed te gebruiken als dipsaus en lekker met warme tortillachips.

    Ingrediënten
    Porties: 32 

    • 2 eetlepels boter
    • 1 middelgrote tomaat, in blokjes gesneden
    • 1 eetlepel gesnipperde ui, of naar smaak
    • 1 teen knoflook, fijngehakt
    • 300 gram smeerkaas
    • 225 gram zure room
    • 2 kleine gekookte kipfilets, fijngemalen
    • 1/2 potje (van 115 gram) groene chilipepers, gehakt - of naar smaak
    • 2 eetlepels salsasaus
    • snufje kruidenzout
    • snufje gedroogde oregano

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit de boter in een koekenpan op matig vuur en bak en roer de tomaat, ui en knoflook totdat de tomaat zijn sap kwijt is en de saus dik en stroperig is, ongeveer 10 minuten.
    2. Voeg de smeerkaas, zure room, kip, groene chilipepers, salsa, zout en oregano toe, meng alles grondig en laat goed heet worden maar niet sudderen, ongeveer 5 minuten onder voortdurend roeren. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren