Chinese voetzoekers

    Chinese voetzoekers

    2keer bewaard
    55min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Deze hapjes met kalkoen, knapperige groenten en een klein beetje sambal zijn een echte smaakexplosie.

    Ingrediënten
    Porties: 14 

    • 1 theelepel plantaardige olie
    • 225 gram kalkoengehakt
    • 150 gram gesneden kool
    • 75 gram geraspte wortelen
    • 2 lente-uien, fijngehakt
    • 1 eetlepel sambal
    • 1 theelepel maïzena
    • 1 eetlepel witte wijn
    • 14 plakjes filodeeg, gehalveerd in driehoeken
    • 4 theelepels plantaardige olie
    • 180 ml zoetzure saus om te dippen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de ​​oven voor op 190 graden C. Vet een bakplaat in.
    2. Verhit 1 theelepel plantaardige olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kalkoen in de pan tot deze niet langer roze is, voeg de kool, wortelen en lente-ui toe en bak tot de groenten een beetje zacht zijn, 5 tot 7 minuten. Roer de sambal door het groentemengsel.
    3. Klop de maïzena met de witte wijn in een kleine kom, voeg toe aan het mengsel in de pan en laat verder koken en roeren tot de vloeistof in de pan een beetje ingedikt is. Haal van het vuur en zet apart om af te laten koelen.
    4. Leg een half vel filodeeg op een vlakke ondergrond, bestreik met een kleine hoeveelheid van de plantaardige olie, en leg er een tweede vel filodeeg overheen. Doe ongeveer 2 eetlepels van het kalkoenmengsel op het korte eind van het filodeeg; vorm het mengsel tot een rolletje van ongeveer 10 cm. Rol het filodeeg en kalkoenmengsel. Draai de rol ongeveer 2.5 centimeter van elk einde om er een rotje van te maken en leg op de ingevette bakplaat. Herhaal met de rest van het deeg en mengsel totdat alles gebruikt is. Bestrijk de voetzoekers met plantaardige olie.
    5. Bak in de voorverwarmde oven tot het filodeeg knapperig en goudbruin is, 18 tot 22 minuten. Serveer met de zoetzure saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren