Pittige kip met zure room

    Pittige kip met zure room

    4keer bewaard
    50min


    65 personen hebben dit gemaakt

    Mijn kritische vriend schept altijd een tweede keer op als ik dit maak. Lekker bij rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 25 gram bloem
    • snufje knoflookpoeder
    • snufje zout
    • snufje gemalen zwarte peper
    • 450 gram kipfilets, in stukjes gesneden
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 75 gram gesnipperde ui
    • 75 gram gehakte groene paprika
    • 1 eetlepel boter
    • 180 ml kippenbouillon
    • 2 chipotle pepers (verkrijgbaar via internet of de toko)
    • 120 ml zure room
    • 6 gram gehakte koriander (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Doe de bloem, knoflookpoeder, zout en zwarte peper in een grote plastic zak. Sluit de zak en schud een paar keer om de kruiden te mengen, en voeg vervolgens de stukjes kipfilet toe, een paar tegelijk. Schud de zak om alle kip met de gekruide bloem te bedekken.
    2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op matig vuur, en bak en roer de ui en paprika in de olie tot de ui glazig is, ongeveer 6 minuten. Voeg de boter toe en laat smelten. Doe de gekruide kip in de pan, en bak en roer tot de stukjes kip bruin zijn aan alle kanten, ongeveer 10 minuten.
    3. Zet het vuur hoger en voeg de kippenbouillon toe, voeg vervolgens de chipotle pepers toe. Breng aan de kook en laat de kippenbouillon tot helft inkoken, onder voortdurend roeren, ongeveer 10 minuten. Haal van het vuur, roer de zure room erdoor om er een gladde saus van te maken, en bestrooi met koriander om te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren