Trifle met chocola en Kahlua

    Trifle met chocola en Kahlua

    6keer bewaard
    25min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een andere versie van de chocolade trifle, er is koffielikeur toegevoegd aan de brownies wat zorgt voor een heerlijke smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 pak (560 gram) mix voor brownies
    • 60 ml water
    • 120 ml plantaardige olie
    • 2 eieren
    • 120 ml koffielikeur (zoals Kahlua), of naar smaak
    • 1 zakje (110 gram) mix voor chocoladepudding
    • 480 ml koude melk
    • 350 ml slagroom (uit spuitbus)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Bereiding: 25min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet een rechthoekige ovenschaal in.
    2. Meng de brownie mix, water, plantaardige olie en eieren in een kom tot een glad gheel, en giet het beslag in de ingevette ovenschaal.
    3. Bak in de voorverwarmde oven totdat een tandenstoker ingevoegd in het midden van de brownies vochtige kruimels achterlaat, 25 tot 30 minuten. Zet de brownies apart en laat volledig afkoelen. Gebruik een eetstokje of het einde van een houten lepel om gaten te prikken in de brownies, 1 cm uit elkaar, en sprenkel de koffielikeur over de brownies. Laat de brownies 5 minuten staan ​​om de likeur te laten opnemen.
    4. Klop in een kom de chocoladepudding mix met koude melk tot het dik wordt, ongeveer 2 minuten, laat daarna 5 minuten staan ​​om steviger te laten worden.
    5. Om het dessert af te maken: snijd de brownies in kleine blokjes. Leg een laag van de brownies op de bodem van een glazen (trifle) kom, leg er een laagje pudding over, en vervolgens een laagje slagroom. Herhaal dit nog twee keer, eindigend met slagroom. Zet tenminste 4 uur in de koelkast voor je het serveert.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren