Zelfgemaakte chocolademueslirepen

  (12)
  30 minuten

  Deze mueslirepen worden gemaakt van marshmallows, ontbijtgranen, pindakaas en chocolade. Heerlijk als snack of traktatie.


  12 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 36 

  • 60 ml lichte glucosesiroop (of honing)
  • 680 gram kleine marshmallows
  • 130 gram ontbijtgranen met chocoladesmaak
  • 225 gram pindakaas
  • 360 gram halfzoete chocolate chips (of een reep melkchocolade in stukjes)
  • 1 theelepel plantaardige olie

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

  1. Vet een cakevorm in.
  2. Verwarm de glucosesiroop en marshmallows in een grote pan op middellaag vuur tot de marshmallows gesmolten zijn, 5 tot 7 minuten. Haal van het vuur en roer de ontbijtgranen erdoor. Verdeel het graanmengsel over de ingevette cakevorm. Leg een vel aluminiumfolie over het graanmengsel en gebruik een blik soep (of iets vergelijkbaars) om het graanmengsel stevig samen te drukken en om er een ​​dichte laag van te maken. Verwijder de folie en verdeel de pindakaas over de graanlaag, zet vervolgens de cakevorm in de koelkast.
  3. Smelt ondertussen in een pannetje de chocolade chips met de plantaardige olie au bain-marie in water dat net aan de kook is, onder regelmatig roeren en schrapen langs de zijkanten van de pan met een rubberen spatel om te voorkomen dat het aanbrandt. Laat het chocolademengsel iets afkoelen zodra het glad is voordat je het over de pindakaaslaag verdeelt. Zet de vorm terug in de koelkast en laat ongeveer 30 minuten staan, tot de chocoladelaag hard geworden is. Snij in 36 repen.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (12)