Zelfgemaakte chocolademueslirepen

Zelfgemaakte chocolademueslirepen

1keer bewaard
30min


12 personen hebben dit gemaakt

Deze mueslirepen worden gemaakt van marshmallows, ontbijtgranen, pindakaas en chocolade. Heerlijk als snack of traktatie.

sugarbean

Ingrediënten
Porties: 36 

  • 60 ml lichte glucosesiroop (of honing)
  • 680 gram kleine marshmallows
  • 130 gram ontbijtgranen met chocoladesmaak
  • 225 gram pindakaas
  • 360 gram halfzoete chocolate chips (of een reep melkchocolade in stukjes)
  • 1 theelepel plantaardige olie

Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst

Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

  1. Vet een cakevorm in.
  2. Verwarm de glucosesiroop en marshmallows in een grote pan op middellaag vuur tot de marshmallows gesmolten zijn, 5 tot 7 minuten. Haal van het vuur en roer de ontbijtgranen erdoor. Verdeel het graanmengsel over de ingevette cakevorm. Leg een vel aluminiumfolie over het graanmengsel en gebruik een blik soep (of iets vergelijkbaars) om het graanmengsel stevig samen te drukken en om er een ​​dichte laag van te maken. Verwijder de folie en verdeel de pindakaas over de graanlaag, zet vervolgens de cakevorm in de koelkast.
  3. Smelt ondertussen in een pannetje de chocolade chips met de plantaardige olie au bain-marie in water dat net aan de kook is, onder regelmatig roeren en schrapen langs de zijkanten van de pan met een rubberen spatel om te voorkomen dat het aanbrandt. Laat het chocolademengsel iets afkoelen zodra het glad is voordat je het over de pindakaaslaag verdeelt. Zet de vorm terug in de koelkast en laat ongeveer 30 minuten staan, tot de chocoladelaag hard geworden is. Snij in 36 repen.

Recent bekeken

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren