Cindi's hartige taart met kip

    Cindi's hartige taart met kip

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur5min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze hartige taart wordt niet alleen gemaakt met kip maar ook met rijst, gekruide salami, garnalen en cajunkruiden. Lekker voor tijdens een koude winterse dag.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 60 ml canola-olie (koolzaadolie)
    • 450 gram kolbász (gekruide droge varkenssalami uit Hongarije), in stukjes gesneden
    • 450 gram gekookt kippenvlees, fijngehakt
    • 2 eetlepels cajunkruiden, of naar smaak, apart te verwerken
    • 2 eetlepels zwarte cajunkruiden, of naar smaak, apart te verwerken
    • 1 ui, gesnipperd
    • 3 stengels bleekselderij, gehakt
    • 1 grote groene paprika, fijngesneden
    • 25 gram bloem
    • 1.9 liter kippenbouillon, of zoveel als nodig
    • 315 gram ongekookte witte rijst
    • 450 gram ongekookte middelgrote garnalen, gepeld en schoongemaakt
    • 1 eetlepel gemalen zwarte peper, of naar smaak
    • 1 eetlepel cayennepeper, of naar smaak
    • 2 (22 cm) kant en klare taartbodems
    • 1 losgeklopt ei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:2uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 graden C.
    2. Verhit de olie in een grote pan en bak de worst en kip op een matig vuur tot de worst bruin is, ongeveer 10 minuten. Bestrooi het vlees tijdens het bakken met 1 eetlepel van de cajunkruiden en 1 eetlepel zwarte kruiden. Haal de worst en kip uit de pan en zet opzij. Bak de ui, selderij en groene paprika in de hete olie tot de ui glazig is geworden, ongeveer 5 minuten, bestrooi met 1 eetlepel cajunkruiden en 1 eetlepel zwarte kruiden. Haal de groenten met een schuimspaan uit de pan en zet apart.
    3. Maak een roux door de olie in de pan te besprenkelen met de bloem. Klop het meel en olie doorelkaar, en bak op laag vuur, blijf kloppen tot het mengsel een lichtbruine kleur heeft. Dit kan tot 15 minuten duren; let op dat de roux niet aanbrandt. Voeg vervolgens langzaam de kippenbouillon toe, ongeveer een 1/2 kopje per keer, om een ​​dunne, gladde jus te maken. Breng de jus aan de kook, voeg de gekookte worst, kip en groenten toe en kook tot de jus een beetje ingedikt is, ongeveer 20 minuten, roer af en toe.
    4. Meng de rijst door het jusmengsel en laat sudderen tot de rijst bijna gaar is, ongeveer 15 minuten, voeg vervolgens de garnalen toe en bak tot ze ondoorzichtig en roze zijn, 5 tot 10 minuten. Kruid met zwarte peper en cayennepeper, haal de pan van het vuur.
    5. Doe een taartbodem in een taartvorm van 22 cm; borstel de korst met losgeklopt ei, en prik gaatjes over de hele korst met een vork. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 3 minuten. Vul de halfvoorgebakken korst met de vulling, bedek met de tweede taartbodem, en kneed de randen van de korst samen met een vork. Bestrijk de bodem met meer losgeklopt ei, en maak meerdere stoomgleuven in de bovenkant van de korst.
    6. Bak in de voorverwarmde oven tot de randen bruin beginnen te worden, 10 tot 15 minuten. Bedek de randen van de korst met aluminiumfolie en bak totdat de hele korst goudbruin is, ongeveer 5 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren