Zandkoekjes met cranberry's

    Zandkoekjes met cranberry's

    8keer bewaard
    35min


    41 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept voor zandkoekjes heb ik gekregen van mijn schoenmoeder, een van de beste koks die ik ken. Door de stukjes cranberry zien ze er mooi uit en smaken ze heerlijk.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 200 gram bloem
    • 1/4 theelepel bakpoeder
    • snufje zout
    • 230 gram zachte boter
    • 100 gram poedersuiker
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 1/2 theelepel amandelextract
    • 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil, of meer naar smaak
    • 300 gram gezoete gedroogde cranberries, in stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:35min 

    1. Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom, zet opzij. Klop de boter en poedersuiker met een elektrische mixer in een grote kom tot een gladde massa. Roer het vanille- en amandelextract en de sinaasappelschil erdoor. Meng het bloemmengsel erdoor, blijf mengen tot een geheel. Voeg de cranberries toe en blijf mengel tot een geheel.
    2. Verdeel het deeg in twee gelijke porties en maak dikke rollen van ongeveer 17 cm lang. Wikkel elke rol in vetvrij papier of plastic folie, en koel minstens 4 uur in de koelkast.
    3. Verwarm een ​​oven voor op 175 graden C.
    4. Verwijder het vetvrije papier en snij het koekjesdeeg in 1 cm dikke plakken. Verdeel de plakjes over een bakplaat ongeveer 2.5 cm van elkaar.
    5. Bak in de voorverwarmde oven tot de koekjes stevig zijn maar niet bruin, ongeveer 10 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    martine46
    van
    0

    lekker! alleen erg bros. - 06 dec 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren