Koffiecake

    Koffiecake

    2keer bewaard
    55min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Zowel koffiehaters als cakehaters vinden deze cake verrukkelijk! Ik maak de cake tijdens Pasen, maar ook voor verjaardagen.

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 200 gram bloem
    • 400 gram witte suiker
    • snufje zout
    • 230 gram boter
    • 3 eetlepels oploskoffie
    • 240 ml kokend water
    • 120 ml karnemelk
    • 2 eieren
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 1 theelepel baksoda
    • 170 gram zachte boter
    • 390 gram poedersuiker
    • 1 eetlepel oploskoffie, of meer naar smaak
    • 2 eetlepels slagroom, plus meer als dat nodig is

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet twee cakevormen in en strooi wat bloem in de vormen. Meng in een grote kom de bloem, witte suiker en zout tot een geheel.
    2. Smelt 230 gram boter in een kleine steelpan. Roer in een kom 3 eetlepels oploskoffie met het kokende water tot de koffie is opgelost. Giet het koffiemengsel bij de gesmolten boter, breng aan de kook op een middelhoog vuur en roer ongeveer 10 seconden. Zet het boter-koffiemengsel apart en laat afkoelen.
    3. Meng de karnemelk, eieren, vanille-extract en baksoda in een kom tot de baksoda is opgelost. Meng het afgekoelde koffiemengsel door het bloemmengsel, en voeg vervolgens voorzichtig het karnemelkmengsel erbij. Giet het beslag in de ingevette cakevormen.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot de cakes bruin zijn, en een tandenstoker ingevoegd in het midden van elke cake er schoon uitkomt, ongeveer 20 minuten. Laat de cakes gedurende ongeveer 10 minuten afkoelen in de vormen voordat je ze volledig laat afkoelen op een rooster.
    5. Meng 170 gram zachte boter, poedersuiker, 1 eetlepel oploskoffie en slagroom in een kom met een elektrische mixer op hoge snelheid tot het glazuur licht en romig is, voeg extra slagroom toe, 1 theelepel per keer, als dat nodig is om de glazuur smeerbaar te maken. Bedek de afgekoelde cakelagen met de glazuur.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren