Cake (om strawberry shortcake mee te maken)

    Cake (om strawberry shortcake mee te maken)

    2keer bewaard
    35min


    58 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een prachtig recept dat ik van mijn oma heb gekregen voor het maken van een cake, de cake is lekker zoet en smeuïg en kan zo gegeten worden, of als basis voor een aarbeiendessert (strawberry shortcake) gebruikt worden, serveer het daarvoor met aardbeien en slagroom.

    Ingrediënten
    Porties: 9 

    • 200 gram bloem
    • 2 1/2 theelepel bakpoeder
    • snufje zout
    • 70 gram boter
    • 200 gram suiker
    • 1 ei
    • 1/2 theelepel vanille-extract
    • 240 ml melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 175°C. Vet een vierkante cakevorm in. Klop de bloem, bakpoeder en zout samen in een kom, zet apart.
    2. Klop de margarine en suiker met een elektrische mixer in een grote kom tot het licht en luchtig is. Voeg het ei en vanille-extract toe en klop tot een glad mengsel. Giet het bloemmengsel erbij afgewisseld met de melk, meng tot alles is opgenomen. Giet het beslag in de ingevette cakevorm.
    3. Bak in de voorverwarmde oven totdat een sateprikker in het midden van de cake gestoken er schoon uitkomt, ongeveer 25 minuten. Laat afkoelen in de cakevorm voordat je de cake volledig laat afkoelen op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    SanSeez
    van
    0

    Waardeloos recept. Te veel melk en te korte baktijd. Cake mislukt! - 23 mrt 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren