Lasagne met courgette

    Lasagne met courgette

    1keer bewaard
    1uur30min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Courgette, lasagnebladen en roomkaas, een heerlijke combinatie die geweldig smaakt.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 9 grote lasagnebladen
    • 3 blokjes kippenbouillon
    • 480 ml kokend water
    • 115 gram boter
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 2 theelepels geperste knoflook
    • 50 gram bloem
    • snufje zout
    • 360 ml melk
    • 170 gram roomkaas, in blokjes
    • 2 grote wortelen, fijngehakt
    • 12 gram gehakte verse basilicum
    • snufje gemalen zwarte peper
    • 460 gram hüttenkäse , apart te verwerken
    • 1 grote courgette, in plakjes gesneden
    • 180 gram geraspte Parmezaanse kaas, apart te verwerken
    • 360 gram geraspte mozzarella kaas, apart te verwerken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet een rechthoekige ovenschaal in.
    2. Los de blokjes kippenbouillon op in het kokende water.
    3. Smelt in een grote koekenpan op middelhoog vuur de boter en bak en roer de ui en knoflook tot ze goudbruin zijn, ongeveer 10 minuten. Zet het vuur lager om te voorkomen dat de groenten aanbrangen. Doe de bloem en zout in de koekenpan, en voeg vervolgens het kippenbouillonmengsel en de melk toe in kleine toevoegingen, roer om een gladde saus maken. Roer de roomkaas door de saus, blijf mengen totdat de roomkaas is gesmolten en opgenomen in de saus. Voeg de wortelen, basilicum en zwarte peper toe, zet het vuur hoger, en kook tot de saus net begint te koken. Haal van het vuur.
    4. Doe een opscheplepel saus op de bodem van de ovenschaal, en bedek met een aantal lasagnebladen. Doe wat hüttenkäse over de bladen en bedek met nog een opscheplepel met saus. Verdeel de helft van de plakjes courgette over de saus en bestrooi met 1/3 van de Parmezaanse kaas en 1/3 van de mozzarella. Herhaal de lagen nog twee keer, eindigend met lasagnebladen, een laatste opscheplepel saus, de laatste 1/3 Parmezaanse kaas, en de resterende 1/3 mozzarella. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
    5. Bak in de voorverwarmde oven tot de lasagne heet is en begint te borrelen, ongeveer 35 minuten, verwijder de folie, zet terug in de oven, en bak tot de kaas goudbruin is, ongeveer 15 minuten. Laat de lasagne tot 10 minuten staan ​​alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren