Aspergesalade met komkommer en rijst

    Aspergesalade met komkommer en rijst

    9keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    Gekookte asperges, stukjes komkommer en lente-ui in rijstpakketjes gewikkeld en vervolgens gekoeld. Voor het opdienen de mosterdvinaigrette erdoor scheppen. Een lekkere frisse lente- of zomersalade boordevol groenten.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 400 ml water
    • 200 gr langkorrelige witte rijst
    • 500 gr dunne groene asperges, schoongemaakt en in stukken van 3 cm
    • 1/2 grote komkommer, geschild, zaad verwijderd en in stukjes
    • 3 lente-uitjes, fijngesneden
    • 2 eetlepels Franse mosterd
    • 1 eetlepel suiker
    • 1 eetlepel witte wijnazijn
    • 1/2 theelepel mosterdpoeder
    • 2 1/2 eetlepel plantaardige olie
    • klein bosje verse dille, fijngesneden
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 4 kropjes sla

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. In een middelgrote sauspan water aan de kook brengen. Rijst toevoegen, weer aan de kook brengen, vuur laag zetten en in een afgedekte pan in ong. 20 het water laten absorberen en de rijst gaar laten worden. Met een vork losmaken en in een schaal doen. Afkoelen tot kamertemperatuur.
    2. In een grote sauspan met gezouten, kokend water de asperges in 1-2 minuten gaar koken. Afgieten en met koud water afspoelen. Snijd de asperges in stukken van 3 cm. Asperges, komkommer en lente-uitjes aan de rijst toevoegen.
    3. Mosterd, suiker, azijn, mosterdpoeder, olie en dille door elkaar kloppen. Salade en dressing apart afdekken. In de koelkast koud laten worden.
    4. Dressing over de salade verdelen en op smaak brengen met zout en peper. De sla over een grote schaal verdelen en de salade eraan toevoegen. Garneren met takjes dille.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren