Rijst met cranberry's

    Rijst met cranberry's

    Voeg toe aan favorieten!
    50min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Een ontzettende makkelijke manier om zilvervliesrijst te maken, lekker bij kip of vis. Voeg eventueel nog wat Parmezaanse kaas toe.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 140 gram ongekookte zilvervliesrijst
    • 360 ml water
    • 2 eetlepels cranberryjam
    • 75 gram gedroogde cranberry's
    • snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 40 gram gehakte geroosterde pecannoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:50min 

    1. Breng de rijst met het water aan de kook in een pan op hoog vuur. Verminder het vuur tot middellaag, dek af en laat sudderen tot de rijst gaar is en bijna al het vocht is geabsorbeerd, 45 tot 50 minuten (of volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking). Pureer de cranberryjam in een kommetje met een vork tot het bijna glad is en roer door de rijst, meng goed zodat de rijst een lichtroze kleur krijgt. Doe het deksel terug op de pan en laat ongeveer 5 minuten stomen.
    2. Doe de gedroogde cranberry's in een magnetronbestendige kom en kook op hoge stand in een magnetron tot ze heet zijn, ongeveer 30 seconden. Roer de cranberry's door de rijst. Breng op smaak met zout en peper, bestrooi met pecannoten voor het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren