Cranberrysangria

    (13)

    Ik heb deze variant op sangria zelf verzonnen. Ik maak het altijd tijdens de Kerstdagen, mijn gezin was zelfs van slag toen ik het een jaar niet had gemaakt!


    6 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 200 gram witte suiker
    • 4 theezakjes met cranberrysmaak
    • 4 plakjes verse citroen
    • 6 hele kruidnagels
    • snufje kaneelpoeder
    • snufje gemalen nootmuskaat
    • snufje gemalen gember
    • 360 ml water
    • 2 flessen (750 ml) witte wijn
    • 4 appels, zonder klokhuis en in stukjes gesneden
    • 225 gram gedroogde cranberry's
    • 60 ml calvados

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Doe de suiker, theezakjes, plakjes citroen, kruidnagel, kaneel, nootmuskaat, gember en water in een steelpan en roer tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat gedurende 10 minuten sudderen. Haal van het vuur en laat het mengsel afkoelen. Zeef en gooi de kruiden, citroen en theezakjes weg.
    2. Giet de witte wijn in een grote pan en meng met het theemengsel. Roer de appels en cranberry's erdoor en meng met de calvados. Zet 24 tot 48 uur in de koelkast. Serveer koud.

    Van de kok

    Ik maak een kindvriendelijke versie door witte druivensap in plaats van wijn te gebruiken en 60 ml appelsap in plaats van de calvados.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (13)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren