Salade van avocado, rode biet en rucola met Chevre Tartine

'Tartine' is de Franse naam voor een belegde boterham. Een krokant sneetje brood met gekruide geitenkaas en een groene salade met rode biet en avocado vormen een doordeweekse, mooie maaltijd waarin warm en koud, bitter en zoet, romig en krokant samenkomen.

Kat

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 100 gr zachte geitenkaas, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 4 sneetjes (1 cm dik) geroosterd brood
  • 1 eetlepel Franse mosterd
  • 2 eetlepels balsamico
  • zout en peper naar smaak
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 250 gr rode bietjes uit blik/potje, uitgelekt en in blokjes gesneden
  • 275 gr rucola salademix
  • 2 avocado's, geschild, pit verwijderd en in blokjes
  • 5 eetlepels geroosterde hazelnootstukjes

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:25min 

  1. De grill goed heet laten worden en een bakplaat met folie of bakpapier beleggen.
  2. In een kom de geitenkaas met basilicum vermengen en gelijkmatig over de sneetjes brood verdelen. Op de bakplaat leggen.
  3. 3-5 minuten onder de voorverwarmde grill roosteren tot de kaas goudbruin begint te worden. Uit de grill halen en apart zetten.
  4. Mosterd en azijn in een kleine kom tot een vinaigrette kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Al kloppend de olijfolie in kleine scheutjes toevoegen tot een gladde dressing ontstaat.
  5. De vinaigrette boven een grote kom met de gesneden bietjes en gemengde sla uitgieten. Omscheppen om een laagje dressing te geven. De salade over 4 borden verdelen en de avocado en hazelnoot erover verdelen. Serveren met de sneetjes brood.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties