Kippenbouten met rijst

    Kippenbouten met rijst

    5keer bewaard
    1uur30min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Een lekker romig rijstgerecht met kippenbouten. Je kunt dit ook maken met kipfilet of drumsticks.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 60 gram boter
    • 1 ui, gesnipperd
    • 3 stengels bleekselderij, gehakt
    • 1 pot (115 gram) gesneden champignons, uitgelekt
    • 865 gram meergranenrijst
    • 360 ml water
    • 1 blik (300 gram) champignonragout
    • 240 ml zure room
    • 1 eetlepel kerriepoeder
    • 4 kippenbouten
    • snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 45 gram geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet een vierkante ovenschaal in.
    2. Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur en bak de ui en bleekselderij tot de ui een beetje zacht is, ongeveer 3 minuten en voeg vervolgens de champignons toe en bak nog 1 minuut mee, roer vaak. Voeg de rijst en water toe, breng aan de kook, dek af en laat sudderen tot de rijst gaar is, ongeveer 15 minuten.
    3. Meng de champignonragout, zure room en kerriepoeder in een kom. Roer ongeveer 360 ml van het ragoutmengsel door de rijst, bewaar 120 ml van het mengsel voor later. Spreid het rijstmengsel over de bodem van de ovenschaal. Bestrooi de kippenbouten met zout en zwarte peper, en leg de kip over de rijst. Bedek de kip met het bewaarde 120 ml ragoutmengsel. Bestrooi de schotel met Parmezaanse kaas.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot de kip niet meer roze is op het bot, 50 tot 60 minuten. Een vleesthermometer ingestoken in het dikste gedeelte van de kip (niet het bot aanraken) moet 74 graden C aangeven.

    Van de kok

    Als de bovenkant te bruin wordt tijdens het bakken kun je de ovenschaal losjes bedekken met wat aluminiumfolie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren