Griekse broodjes hambuger

    Griekse broodjes hambuger

    8keer bewaard
    1uur10min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Deze broodjes hamburger zijn een heerlijke combinatie van de Amerikaanse, Griekse en Turkse keuken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 110 gram komkommer, geschild en geraspt
    • 520 ml yoghurt
    • 1 kaasdoek
    • 2 1/2 theelepel vers citroensap
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 4 tenen knoflook, fijngehakt
    • 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
    • 1 rode ui, in dunne plakjes gesneden
    • 1 theelepel citroensap
    • 1 theelepel gemalen zuurkruid (verkrijgbaar bij de toko)
    • 450 gram rundergehakt
    • 1 kleine zoete ui, gehakt
    • snufje gemalen rode pepervlokken
    • snufje gemalen koriander
    • snufje gemalen komijn
    • 1 eetlepel gedroogde Turkse peper (urfa biber) (verkrijgbaar bij de toko)
    • 1 eetlepel zachte boter
    • 1/2 rode paprika, fijngesneden
    • snufje zeezout, of naar smaak
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 4 hamburgerbroodjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Leg de geraspte komkommer op een dik keukenpapier of een schone theedoek. Bedek met een andere theedoek en dep droog, zet opzij. Schep de yoghurt in een groot vierkant stuk kaasdoek, draai de uiteinden dicht en knijp om overtollig vocht te verwijderen.
    2. Doe de uitgelekte yoghurt in een kom en roer 2 1/2 theelepel citroensap erdoor. Voeg geleidelijk 1 eetlepel olijfolie toe, roer constant, tot de olie volledig is opgenomen. Voeg de knoflook, dille en uitgelekte komkommers toe, dek af en zet in de koelkast.
    3. Meng de rode ui, 1 theelepel citroensap en zuurkruid. Dek af en zet in de koelkast.
    4. Doe het gehakt in een kom en voeg de gehakte ui, rode pepervlokken, koriander, komijn, Turkse peper en boter toe. Meng voorzichtig met je handen tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
    5. Doe de paprika in een blender en mix tot het gepureerd is. Giet het overtollige vloeistof af en voeg de paprika en zeezout toe aan het vlees, meng goed. Verdeel het vlees in 4 gelijke porties en vorm tot hamburgers die net iets groter zijn dan de broodjes, aangezien de hamburgers nog iets kleiner zullen worden tijdens het grillen.
    6. Verwarm een barbecue of buitengrill tot hoge temperatuur en vet het rooster in met een beetje olie.
    7. Bestrijk de hamburgers met 2 eetlepels olijfolie en grill ze op hoge temperatuur, ongeveer 5 minuten per kant of tot ze de gewenste gaarheid hebben. Doe elke burger op een broodje, bedek de hamburgers met de komkommer-yoghurttzatziki en het met citroen doorweekte rode uimengsel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren