Papa's pompoensoep

    Papa's pompoensoep

    1keer bewaard
    1uur


    7 personen hebben dit gemaakt

    Mijn vader heeft dit recept voor pompoensoep bedacht en het is mijn favoriete soep om in het najaar te eten.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 (1.3 kilo) grote pompoenen - zonder zaadjes, geschild en in blokjes gesneden
    • 960 ml water
    • 1 blokje kippenbouillon
    • 2 theelepels chilipoeder
    • 240 ml slagroom
    • 1 eetlepel speculaaskruiden
    • 2 theelepels gemalen gember
    • 2 theelepels geraspte sinaasappelschil

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Doe de pompoen, het water en het kippenbouillonblokje in een soeppan, breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat sudderen tot de pompoen zacht is, ongeveer 30 minuten. Voeg de chilipoeder toe. Giet het mengsel in een blender, doe de blender niet meer dan de helft vol. Houd het deksel van de blender met een gevouwen theedoek vast en begin voorzichtig met pureren, eerst met behulp van een paar snelle pulsen om het pompoenmengsel in beweging te krijgen voordat je de blender verder laat pureren. Pureer in delen tot een gladde massa en giet in een schone pan. Je kunt ook gebruik maken van een staafmixer en direct in de soeppan pureren.
    2. Breng de pan met soep aan de kook op een middellaag vuur, roer de slagroom, speculaaskruiden, gember en sinaasappelschil erdoor en laat 10 minuten koken. Doe de hete soep opnieuw in de blender om verder te pureren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren