Hartige taart met kalkoenvlees

    Hartige taart met kalkoenvlees

    1keer bewaard
    1uur20min


    515 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijke hartige taart met kalkoenvlees en veel groenten.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 300 gram bevroren erwten en wortelen
    • 300 gram bevroren sperziebonen
    • 150 gram gesneden selderij
    • 80 gram boter
    • 100 gram gesnipperde ui
    • 80 gram bloem
    • snufje zout
    • snufje gemalen zwarte peper
    • snufje selderijzaad
    • snufje uienpoeder
    • snufje Italiaanse kruiden
    • 440 ml kippenbouillon
    • 340 ml melk
    • 600 gram in blokjes gesneden gekookt kalkoenvlees
    • 4 kant en klare taartbodems

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 220 graden C.
    2. Doe de erwten, wortelen, sperziebonen en selderij in een pan, giet water erbij, breng aan de kook, en kook op een middellaag vuur tot de bleekselderij gaar is, ongeveer 8 minuten. Giet de groenten af in een vergiet in de gootsteen en zet apart.
    3. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de ui tot deze glazig is, ongeveer 5 minuten. Voeg 80 gram bloem, zout, zwarte peper, selderijzaad, uipoeder en de Italiaanse kruiden toe, voeg langzaam de kippenbouillon en de melk toe tot het mengsel kookt en is ingedikt. Haal van het vuur en roer de gekookte groenten en kalkoenvlees door de vulling.
    4. Doe twee taartbodems in twee taartvormen. Schep de helft van de vulling in elke taartkorst en bedek iedere taart met een taartbodem. Knijp de randen van de taartbodems samen om de taart te sluiten en maak met een mes een aantal kleine stoomgaatjes in de bovenkant van de taarten.
    5. Bak in de voorverwarmde oven tot de korst goudbruin is en de vulling borrelt, 30 tot 35 minuten. Dek na ongeveer 15 minuten af met aluminiumfolie als de korst te bruin wordt. Laat 10 minuten afkoelen alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren