Chocoladekoekjes met een twist

    Chocoladekoekjes met een twist

    3keer bewaard
    35min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Door een klein beetje chili- of cayennepeper toe te voegen aan het beslag krijg je net even een ander chocoladekoekje!

    Ingrediënten
    Porties: 36 

    • 300 gram bloem
    • 1 eetlepel baksoda
    • snufje zout
    • 225 gram semi-zoete chocolade, in stukjes
    • 460 gram zachte boter
    • 400 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 300 gram witte suiker
    • 100 gram cacaopoeder, gezeefd
    • 2 theelepels fijngesneden (chipotle) pepers (of cayennepeper)
    • 4 eieren
    • 1 eetlepel vanille-extract
    • 1 eetlepel water
    • 270 gram chocolade chips (of een chocoladereep in stukjes gebroken)
    • 100 gram witte suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Meng de bloem, baksoda en zout in een kom.
    2. Doe de gehakte chocolade in een magnetronbestendige kom; laat smelten in de magnetron op medium vermogen in stappen van 30 seconden; roer na elke 30 seconden, tot de chocolade warm en gesmolten is, 1 tot 3 minuten. Laat iets afkoelen.
    3. Meng met een elektrische mixer in een aparte grote kom de boter, basterdsuiker, 300 gram witte suiker, cacaopoeder en peper tot een glad mengsel. Voeg de eieren een voor een toe, klop ieder ei goed door het mengsel voor je een nieuw ei toevoegt. Voeg vanille-extract en 1 eetlepel water toe.
    4. Meng de gesmolten chocolade door het botermengsel. Voeg vervolgens voorzichtig het bloemmengsel toe. Voeg als laatst de chocolade chips toe. Bedek de kom en zet gedurende 1 uur in de koelkast.
    5. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Bekleed bakplaten met bakpapier.
    6. Doe 100 gram suiker in een kleine kom. Rol het deeg in kleine balletjes. Rol de balletjes door de suiker. Leg de koekjes op de ingevette bakplaten, ongeveer 5 cm uit elkaar.
    7. Bak in de voorverwarmde oven tot de koekjes stevig zijn, 12 tot 14 minuten. Laat gedurende twee minuten afkoelen op de bakplaten voor je de koekjes verder laat afkoelen op een rooster.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren