De sappigste hamburgers ooit

    De sappigste hamburgers ooit

    13keer bewaard
    50min


    38 personen hebben dit gemaakt

    Mijn man maakt deze hamburgers altijd tijdens het barbecueseizoen - ze zijn ongelooflijk sappig en smaakvol. Heerlijk met maïskolven.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 450 gram rundergehakt
    • 120 ml bier
    • 60 ml worcestersaus (of ketjap)
    • snufje knoflookpoeder
    • snufje zout
    • snufje versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:50min 

    1. Maak van het gehakt drie hamburgers. Doe de hamburgers in een ondiepe schaal.
    2. Meng het bier, worcestersaus, knoflookpoeder, zout en peper. Giet de marinade over de hamburgers. Zet 15 minuten in de koelkast. Draai de hamburgers om en marineer nog eens 15 minuten.
    3. Verwarm een barbecue of buitengrill tot middelhoge temperatuur en vet het rooster in met een beetje olie.
    4. Leg de hamburgers op de hete barbecue en gril gedurende 2 minuten voordat je ze omdraait. Gril de burgers tot de gewenste mate van gaarheid, ongeveer 5 minuten per kant voor well done. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van het vlees moet 70 graden C aangeven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren