Donauwelle (kersentaart)

    Donauwelle (kersentaart)

    2keer bewaard
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Zure kersen gemengd met zwarte en witte cake, overgoten met een glazuur van poedersuiker en ei met een vleugje rum.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 200 gram bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 260 gram margarine
    • 250 gram witte suiker
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 5 eieren, gescheiden
    • 2 theelepels ongezoete cacaopoeder
    • 1 pot (450 gram) ontpitte zure kersen op water, uitgelekt
    • 260 gram margarine
    • 195 gram poedersuiker
    • 2 theelepels rum aroma
    • 2 eierdooiers

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Bekleed een ovenschaal met bakpapier.
    2. Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom, zet opzij. Klop 260 gram margarine met een elektrische mixer in een grote kom tot het luchtig is. Voeg de witte suiker, vanille-extract en 5 eidooiers toe. Roer het bloemmengsel tot alles goed gemengd is.
    3. Klop het eiwit schuimig in een grote glazen of metalen mengkom. Blijf kloppen tot er stijve pieken beginnen te vormen. Til je klopper of garde recht omhoog: de eiwitten moeten een scherpe piek hebben die zijn vorm behoudt. Gebruik een rubberen spatel of garde om voorzichtig 1/3 van de eiwitten door het beslag te mengen en probeer zo veel mogelijk volume te behouden. Voeg de resterende eiwitten toe, blijf mengen tot ze zijn opgenomen.
    4. Giet de helft van het beslag in een aparte kom. Doe de cacaopoeder in 1 kom met beslag. Roer tot het net gemengd is. Giet het witte beslag in de ingevette ovenschaal en verspreid vervolgens het chocoladebeslag erover. Leg de kersen erop.
    5. Bak in de voorverwarmde oven totdat een tandenstoker ingevoegd in het midden er schoon uitkomt, 25 tot 30 minuten. Laat gedurende 10 minuten afkoelen in de ovenschaal voor je de kersentaart compleet laat afkoelen op een rooster.
    6. Om de glazuur te maken klop je 260 gram margarine, de poedersuiker, rum aroma en 2 eierdooiers tot een licht en pluizig geheel. Verspreid over de afgekoelde cake. Zet de cake in de koelkast tot serveren.

    Van de kok

    Haal de taart uit de ovenschaal en leg hem omgekeerd neer, met het bakpapier naar boven. Bestrijk het bakpapier met een koude natte doek, hierdoor zal het bakpapier makkelijker loskomen. Haal het bakpapier eraf en draai de taart weer om.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren