Chocolade-kersen muffins

    Chocolade-kersen muffins

    2keer bewaard
    40min


    69 personen hebben dit gemaakt

    Muffins gemaakt van chocolade en kersen, ideaal als je nog een voorraadje verse kersen in huis hebt.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 230 gram bloem
    • 250 gram suiker
    • 30 gram cacaopoeder
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1 theelepel baksoda
    • snufje zout
    • 240 ml zure room
    • 120 ml melk
    • 80 ml plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 1 theelepel amandelextract
    • 225 gram verse donkere zoete kersen, ontpit en in stukjes gesneden
    • 180 gram pure chocolade (70% cacao), in stukjes gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Vet een muffin bakplaat of 12 grote papieren muffinvormpjes in.
    2. Roer de bloem, suiker, cacaopoeder, bakpoeder, baksoda en zout in een aparte grote kom en maak een kuiltje in het midden, zet opzij. Klop de zure room, melk, plantaardige olie, eieren en amandelextract in een kom. Giet het zure roommengsel in het kuiltje en meng vervolgens met het bloemmengsel. Voeg de kersen en chocolade chips toe. Schep het beslag in de muffinvormpjes, vul ze tot de helft.
    3. Bak totdat een tandenstoker ingevoegd in het midden van een muffin er schoon uitkomt, ongeveer 20 tot 25 minuten. Laat afkoelen in de vormpjes gedurende 5 minuten, haal de muffins dan uit de vormpjes en laat ze volledig afkoelen op een rooster. Bewaar goed afgesloten bij kamertemperatuur.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren