Hele kip uit de oven

    Hele kip uit de oven

    1keer bewaard
    2uur10min


    51 personen hebben dit gemaakt

    Deze hele kip uit de oven wordt op smaak gemaakt met een droge marinademix van veel verschillende kruiden.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 (1.8 kilo) hele kip
    • 1 eetlepel knoflookpoeder
    • 1 eetlepel uienpoeder
    • 2 eetlepels paprikapoeder
    • 2 eetlepels gedroogde peterselie
    • 1 eetlepel gedroogde oregano
    • snufje cayennepeper, of naar smaak
    • 2 theelepels gemalen salie
    • 2 theelepels gedroogde tijmblaadjes
    • 1 theelepel gemalen koriander
    • 1 theelepel selderijzaad
    • 1 theelepel zeezout
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper
    • 6 tenen knoflook, geplet
    • 2 uien, in vieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Meng de knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder, peterselie, oregano, cayennepeper, salie, tijm, koriander, selderijzaad, zout en zwarte peper in een kom. Wrijf de kip van binnen en buiten met het kruidenmengsel. Vul de holte van de kip met de gepplette knoflooktenen en de ui. Doe de kip in een ovenschaal en bedek de kip met plastic folie. Zet minstens 4 uur of een nacht in de koelkast
    2. Verwarm de oven voor op 165 graden C.
    3. Verwijder het plastic. Bak de kip in de voorverwarmde oven tot het vlees niet langer roze is van binnen, ongeveer 2 uur. Een vleesthermometer ingestoken in het dikste gedeelte van de dij, vlakbij het bot, moet 82 graden C aangeven. Haal de kip uit de oven, dek af met een dubbel vel aluminiumfolie, en laat op een warme plaats 10 minuten rusten alvorens te snijden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren