Duitse nougatkugeln (nogaballen)

    Duitse nougatkugeln (nogaballen)

    6keer bewaard
    1uur


    5 personen hebben dit gemaakt

    Met dit recept maak je ongeveer 35 nogaballen. Het recept komt van mijn Duitse grootmoeder, wij aten de balletjes vroeger tijdens kerst.

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 115 gram semi-zoete chocolade stukjes
    • 130 gram poedersuiker
    • 1.5 eetlepel ongezoete cacaopoeder
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 2 eetlepels sterke koffie, of zoveel als nodig
    • 150 gram gemalen hazelnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Smelt de chocolade au bain-marie op net kokend water, onder regelmatig roeren en schrapen langs de zijkanten van de plan met een rubberen spatel om te voorkomen dat de chocola aanbrandt. Haal de kom van het vuur.
    2. Meng in een aparte kom de poedersuiker en cacaopoeder. Klop met een garde om klontjes te verwijderen. Meng de vanille en koffie erdoor. Voeg de noten toe, en indien nodig, voeg extra koffie toe om het mengsel glad te maken. Het mengsel moet redelijk dik zijn.
    3. Laat het mengsel even afkoelen. Vorm het mengsel tot ballen van 2 cm met een doorsnee van 1 cm. Dompel de ballen in de gesmolten chocolade. Laat afkoelen tot ze stevig zijn.

    Van de kok

    Je kunt eventueel een eetlepel rum toevoegen (en iets minder koffie) voor een 'volwassen' variant van de balletjes. De hazelnoten kun je vervangen door amandelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren