Pompoendeeg voor (hartige) taarten

    Pompoendeeg voor (hartige) taarten

    12keer bewaard
    35min


    33 personen hebben dit gemaakt

    Ik ben dol op taarten (mijn lievelingsgerecht is hartige taart met puree!) maar ik hou niet van de hoeveelheid vet die normaal in het deeg zit, dus kreeg ik dit eenvoudige maar smakelijke idee. Je kunt het deeg gebruiken voor alles waar je normaal taartdeeg voor zou gebruiken. Alle hoeveelheden zijn bij benadering. Als je geen gedoe wilt van het schillen van de pompoen, kun je hem ook in tweeën snijden, de zaadjes eruit halen en even roosteren tot het vruchtvlees zacht is.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 225 g gepureerde, gekookte (muskaat)pompoen
    • 375g bloem
    • 1 ei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Doe de bloem, ei en pompoen in een keukenmachine.
    2. Mix (pulseer stand) tot er een deegbal ontstaat. Wellicht moet je wat bloem toevoegen. Verdeel het deeg in twee gelijke delen.
    3. Gebruik in een (hartige) taart recept.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    3

    Goed te doen en toe te passen maar besef wel dat je geen krokante korst krijgt bij taarten van dit deeg. Soms is dat geen bezwaar .Vetloos heeft een prijs - 01 okt 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren