Salade van nieuwe aardappel, gorgonzola en walnoot

    Salade van nieuwe aardappel, gorgonzola en walnoot

    4keer bewaard
    45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een aardappelsalade zonder mayonaise op basis van nieuwe aardappels, gorgonzola, walnoten en andere verse ingrediënten. Het geheim van de dressing is champagne azijn.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 60 gr walnoten
    • 12 klein rode nieuwe aardappels, gehalveerd
    • 1 grote Granny Smith, gehalveerd, zaad verwijderd en in dunne schijfjes
    • 1 kleine rode ui, gehalveerd en in dunne schijfjes
    • 85 gr gorgonzola, verbrokkeld
    • 60 ml extra virgin olijfolie
    • 60 ml champagne azijn, of naar behoefte
    • 1 eetlepel verse basilicum, fijngesneden
    • zout naar smaak
    • witte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. De oven voorverwarmen op 140°C/gasstand 1. De walnoten over een bakplaat verdelen en ong. 30 minuten roosteren tot de noten goudbruin en geurig zijn. Let op, want de noten verbranden gemakkelijk. Eenmaal geroosterd apart zetten en tot kamertemperatuur laten afkoelen.
    2. De aardappels in een grote pan onder gezouten water zetten en op een hoge vlam aan de kook brengen. Het vuur matig laag zetten en de aardappels in een gesloten pan in ong. 15 minuten gaar koken. Onder koud water afspoelen en in een grote kom in de koelkast laten afkoelen.
    3. Appels, ui, kaas, en walnoten met de afgekoelde aardappels mengen. In een kleine kom olijfolie, azijn, basilicum, zout en peper opkloppen. De dressing over de salade verdelen en al schuddend vermengen. Serveer de salade gekoeld.

    Als je geen champagne-azijn kunt vinden, koop dan een milde azijn met een laag zuurgehalte (verkrijg

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren