Karen's chili con carne

    Karen's chili con carne

    7keer bewaard
    1uur30min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb ooit meegedaan aan een kookwedstrijd met deze chili con carne en de eerste ermee prijs gewonnen!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 450 gram vlees uit een varkensworst (snij een varkensworst of saucijs open)
    • 450 gram rundergehakt
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 1 blik (285 gram) tomatenblokjes
    • 1 blik (450 gram) chilibonen
    • 1 pot (425 gram) tomatensaus
    • 9 eetlepels chilipoeder
    • 3 eetlepels masa harina (instant maïsmix) (te koop in Spaanse winkels en de toko)
    • 2 eetlepels gemalen komijn
    • 1 eetlepel zout
    • snufje paprikapoeder
    • snufje gedroogde oregano
    • snufje knoflookpoeder
    • snufje cayennepeper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Doe het worstvlees, rundvlees en ui in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak, onder regelmatig roeren, tot het vlees bruin en rul is, ongeveer 15 minuten. Giet overtollig vet af en doe het vlees vervolgens in een soeppan. Voeg de tomatenblokjes, chilibonen, tomatensaus, chilipoeder, masa harina, komijn, zout, paprikapoeder, oregano, knoflookpoeder en cayennepeper toe. Breng de chili aan de kook, zet het vuur lager en laat gedurende 1 uur sudderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren