Salade van zwarte bonen en couscous

    Salade van zwarte bonen en couscous

    33keer bewaard
    35min


    1139 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke feestsalade, gevuld met verschillende smaken en texturen. Met groentebouillon wordt het een veganistisch gerecht. De salade kan enkele dagen goed gekoeld bewaard worden.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 280 ml kippenbouillon
    • 175 gr ongekookte couscous
    • 3 eetlepels extra virgin olijfolie
    • 2 eetlepels vers limoensap
    • 1 theelepel rode wijnazijn
    • 1/2 theelepel komijnpoeder
    • 8 lente-uitjes, fijngesneden
    • 1 rode paprika, ontlijst en in stukjes
    • klein bosje verse koriander, fijngesneden
    • 175 gr bevroren zoete maïs, ontdooid
    • 2 blikjes (400 gr) zwarte bonen, uitgelekt
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:35min 

    1. Kippenbouillon in een grote sauspan aan de kook brengen. De couscous erdoor roeren, afdekken en van het vuur halen. 5 minuten laten staan.
    2. In een grote kom olijfolie, limoensap, azijn en komijn door elkaar kloppen. Lente-ui, rode paprika, koriander, zoete maïs en bonen toevoegen en omscheppen om de dressing te vermengen.
    3. De couscous goed losmaken, klontjes met een vork losmaken. Aan de schaal groenten toevoegen en goed mengen. Op smaak brengen met zout en peper. De salade kan direct geserveerd of gekoeld bewaard worden.

    Als je geen zwarte bonen in blik kunt vinden, gebruik dan gedroogde.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Je recept staat in een verkeerde categorie. "280 ml kippenbouillon" is natuurlijk NIET veganistisch. Het ziet er verder wel lekker uit maar natuurlijk niet ethisch verantwoord, kleine aanpassing is nodig. - 31 jan 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren