Espetadas (Portugese rundvleesspiesjes)

    Espetadas (Portugese rundvleesspiesjes)

    4keer bewaard
    20min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Stukjes entrecote gemarineerd in een simpele marinade en gegrild op de barbecue. Voeg nog eventueel stukken ui en paprika toe aan de spiesjes.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 180 ml rode wijn
    • 8 tenen knoflook
    • 6 laurierblaadjes, verkruimeld
    • 2 eetlepels grof zout
    • snufje versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1.3 kilo entrecote (sirloin steak), in blokjes gesneden
    • 10 bamboespiesjes, gedrenkt in water gedurende 60 minuten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Meng de rode wijn, knoflook, laurier, zout en zwarte peper in een grote glazen of keramische schaal. Voeg de entrecôteblokjes toe en meng zodat alle blokjes bedekt zijn met de marinade. Dek de kom af met plasticfolie en marineer in de koelkast gedurende 8 uur of een nacht.
    2. Verwarm een barbecue of buitengrill tot middelhoge temperatuur en vet het rooster in met een beetje olie.
    3. Haal de blokjes vlees uit de marinade en schud de overtollige vloeistof eraf. Gooi de rest van de marinade weg. Rijg het vlees op de spiesjes.
    4. Bak de spiesjes op de voorverwarmde barbecue tot de blokjes vlees stevig beginnen te worden en rood-roze en sappig zijn van binnen, 2 tot 4 minuten per kant voor medium/rare.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren