Rijstsalade met zwarte bonen

    Rijstsalade met zwarte bonen

    21keer bewaard
    30min


    69 personen hebben dit gemaakt

    Een simpele, gezonde zomersalade van zwarte bonen en zilvervliesrijst, die eenvoudig te bereiden is. De blikjes zwarte bonen kunnen vervangen worden door gedroogde zwarte bonen of een blikje kidneybonen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 tomaten, in stukjes
    • 1 grote rode paprika, in stukjes
    • 2 groene pepers (of jalapeno's), fijngesneden
    • 170 ml citroensap
    • 1 eetlepel verse koriander, fijngesneden
    • 1 eetlepel verse basilicum, fijngesneden
    • mespuntje cayennepeper
    • 1 blikje (340 gr) zoete maïs, uitgelekt (vocht bewaren)
    • 1 blikje (400 gr) zwarte bonen, uitgelekt (vocht bewaren)
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 middelgrote ui, fijngesneden
    • 1/2 theelepel knoflook, fijngesneden
    • 145 gr zilvervliesrijst
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een grote kom tomaat, rode paprika, groene pepers, citroensap, koriander, basilicum, cayennepeper, zoete maïs en bonen goed mengen en apart zetten.
    2. In een middelgrote sauspan op een middelhoog vuur de olijfolie verhitten. Ui toevoegen en glazig bakken. Knoflook toevoegen en wederom een minuut meebakken. Rijst toevoegen en omroeren. Voeg vervolgens het uitlekvocht van bonen en mais toe en nog extra water en kook volgens de aanwijzingen op het pak rijst gaar. Eenmaal gaar de rijst even laten afkoelen.
    3. Rijst, groentenmengsel, zout en peper mengen en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren