Gebakken fazantreepjes

    Gebakken fazantreepjes

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Zoete en kruidige reepjes fazant. Een geweldige manier om fazant te maken, maar je kunt het recept ook gebruiken voor eend of kip.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 240 ml honing
    • 240 ml barbecuesaus
    • 25 gram bloem
    • snufje zout en peper naar smaak
    • 2 eieren
    • 6 fazantenborsten, in reepjes gesneden
    • 60 gram boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Klop de honing en barbecuesaus tot een gladde saus, zet apart. Meng de bloem met zout en peper en zet apart.
    2. Klop de eieren in een kom tot een glad mengsel en voeg de fazantreepjes toe. Haal de fazantreepjes uit het eimengsel en haal ze voorzichtig door de bloem, schud overtollige bloem eraf. Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de fazantrepen aan beide kanten tot ze goudbruin en krokant zijn, ongeveer 3 minuten per kant. Hussel de fazantrepen met de barbecuesaus en doe alles in een ovenschaal.
    3. Bak in de voorverwarmde oven totdat de fazant de saus heeft geabsorbeerd, ongeveer 20 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren