Kippenvleugels met rozemarijn

    Kippenvleugels met rozemarijn

    2keer bewaard
    1uur


    11 personen hebben dit gemaakt

    Een beetje rozemarijn, een beetje knoflook, een beetje olijfolie, en voila! Heerlijke gebakken kippenvleugels uit de oven.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 675 gram kippenvleugels
    • 10 takjes rozemarijn
    • 1/2 bol knoflook, gescheiden in teentjes - teentjes zonder schil en in vieren gesneden
    • 1 eetlepel olijfolie, of zoveel als nodig
    • snufje citroenpeper
    • snufje kruidenzout, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de ​oven voor op 175 graden C.
    2. Verdeel de kippenvleugels, rozemarijn en knoflook over een bakplaat, zorg ervoor dat de stukken kip elkaar niet raken. Besprenkel de olijfolie over de kip en de knoflook. Breng de vleugels aan alle kanten op smaak met de citroenpeper en kruidenzout.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot het kippenvlees niet meer roze is op het bot, 35 tot 40 minuten, draai de vleugels een keer om ongeveer halverwege de kooktijd. Een vleesthermometer ingestoken in het dikste gedeelte van de vleugel moet minstens 70 graden C aangeven.
    4. Haal de bakplaat uit de oven en zet de gril van de oven op de hoogste stand. Verwijder de knoflook en rozemarijn van de plaat en zet apart. Doe de kippenvleugels terug in de oven.
    5. Gril de vleugels goudbruin, ongeveer 5 minuten. Garneer met de takjes rozemarijn en knoflook.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren