Franse stoofpeertjes (Poire avec orange)

    Franse stoofpeertjes (Poire avec orange)

    3keer bewaard
    1uur45min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Een mooie variant van stoofpeertjes uit Frankrijk, de peertjes worden gekookt in een mengsel met sinaasappelsap.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 360 ml sinaasappelsap zonder vruchtvlees
    • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 50 gram witte suiker
    • 1 eetlepel vanille-extract
    • snufje kaneelpoeder
    • 3 hele peren, geschild en ontdaan van klokhuis
    • 75 gram gehakte walnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Meng in een grote pan op middelhoog vuur de sinaasappelsap, basterdsuiker, witte suiker, vanille-extract en kaneel. Breng het mengsel aan de kook, roer tot de suiker is opgelost. Doe de peren in de siroop en doe een deksel op de pan; laat de peren gedurende 1 uur en 15 minuten sudderen, lepel de saus iedere 10 minuten over de peren en draai de peren minimaal twee keer tijdens het koken.
    2. Leg de peren op aparte borden. Ga door met het koken van de siroop, roer vaak, tot het dik wordt, ongeveer 15 minuten, voeg dan de walnoten toe. Giet de saus over de peren om te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren