Bloemkoolsalade

    Bloemkoolsalade

    4keer bewaard
    1uur10min


    21 personen hebben dit gemaakt

    De meeste mensen die ik deze bloemkoolsalade serveer hebben niet eens door dat er bloemkool in zit! Zelfs mijn man, die niet echt dol is op bloemkool, smult van deze salade.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 plakjes spek
    • 1 krop bloemkool, in hapklare stukjes gesneden
    • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 2 tenen knoflook, fijngehakt
    • snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 60 ml (light) zure room
    • 120 ml light mayonaise
    • 110 gram geraspte (jong) belegen kaas
    • 4 lente-uien, fijngesneden
    • 1 bos gehakte verse bieslook
    • 2 scheutjes chilisaus
    • snufje paprikapoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Doe het spek in een grote, diepe koekenpan en bak op middelhoog vuur, draai af en toe, totdat het spek gelijkmatig bruin is, ongeveer 10 minuten. Verwijder het spek, maar laat bakvet in de pan zitten, leg de spekplakjes op een met keukenpapier beklede plaat. Verkruimel het spek als het afgekoeld is.
    2. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Bekleed een bakplaat met folie.
    3. Meng de bloemkool, olijfolie, knoflook, zout en peper in een grote kom. Verdeel de bloemkool over de met folie beklede bakplaat en rooster in de voorverwarmde oven totdat de bloemkool lichtbruin is, ongeveer 15 tot 20 minuten. Laat afkoelen.
    4. Doe de afgekoelde geroosterde bloemkool, zure room en mayonaise in een grote kom en roer alles door elkaar. Voeg de geraspte kaas, spekjes, lente-ui, bieslook, chilisaus en paprikapoeder toe. Breng op smaak met zout en peper. Zet 1 tot 2 uur in de koelkast voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    ik ga het zeker vaker maken - 06 nov 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren