Pasta met raapstelen

    Pasta met raapstelen

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk pastagerecht om in het voorjaar te maken als de raapstelen vers in de winkel of op de markt gekocht kunnen worden, of nog beter, uit je eigen tuin!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 bos raapstelen, schoongemaakt en in stukjes gesneden
    • 60 gram ongekookte fusilli
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 2 tenen knoflook, grof gehakt
    • snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 takje verse rozemarijn (eventueel)
    • snufje gedroogde Italiaanse kruidenmix, of naar smaak
    • snufje gemalen rode pepervlokken, of naar smaak
    • 60 ml witte wijn
    • 1 blik (410 gram) tomatenblokjes
    • 2 lente-uien, gesneden
    • 1 teen knoflook, fijngehakt
    • 2 theelepels geraspte Parmezaanse kaas, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Vul een pan met genoeg water om de raapstelen te bedekken, strooi er wat zout in en breng het water aan de kook. Doe de raapstelen in de pan en kook tot ze helder groen en zacht beginnen te worden, ongeveer 2 minuten, giet de raapstelen af en laat ze afkoelen in een kom met ijswater om het kookproces te stoppen. Laat ze goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
    2. Vul een pan met licht gezouten water en breng aan de kook op hoog vuur. Zodra het water kookt voeg je de fusilli toe en breng je het water terug aan de kook. Kook de pasta zonder deksel op de pan, roer af en toe, tot de pasta al dente is, ongeveer 12 minuten. Laat de pasta goed uitlekken in een vergiet in de gootsteen.
    3. Terwijl de pasta kookt verhit je de olijfolie in een steelpan op matig vuur, voeg de grofgehakte knoflook toe en bak tot de knoflook glazig is, ongeveer 2 minuten, bestrooi met zout en peper en voeg de rozemarijn, Italiaanse kruiden en gemalen rode pepervlokken toe.
    4. Voeg de geblancheerde raapstelen, witte wijn en tomatenblokjes toe, verwijder het takje rozemarijn en breng het mengsel aan de kook. Voeg de gekookte fusilli, lente-uien en 1 gehakt teentje knoflook toe, laat sudderen gedurende 1 minuut en serveer gegarneerd met Parmezaanse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren