Pizza met garnalen

    Pizza met garnalen

    1keer bewaard
    35min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Een lekkere zomerse pizza met garnalen. Deze pizza wordt gemaakt met kant en klaar pizzadeeg. Het recept om zelf pizzadeeg te maken kun je vinden op deze site.

    Ingrediënten
    Porties: 9 

    • 225 gram zachte roomkaas
    • 180 gram geraspte Parmezaanse kaas
    • 120 ml mayonaise
    • 2 tenen knoflook, fijngehakt
    • 1 pak (+-285 gram) bevroren spinazieblokjes, ontdooid en uitgelekt
    • 1 pak (+-285 gram) gekoeld kant en klaar pizzadeeg of gebruik dit recept
    • 2 eetlepels olijfolie
    • snufje Italiaanse kruiden
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 kleine rode paprika, in plakjes gesneden
    • 1/2 kleine rode ui, gesneden
    • 2 theelepels Italiaanse kruiden
    • 2 bakjes (van 180 gram) kleine garnalen, uitgelekt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de ​oven voor op 200 graden C. Meng de roomkaas, Parmezaanse kaas, mayonaise, knoflook en spinazie; zet apart.
    2. Verdeel het pizzadeeg over een bakplaat en bestrijk het met 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi met 1 theelepel Italiaanse kruiden. Bak in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin is, 10 tot 12 minuten.
    3. Verhit ondertussen 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op matig vuur en bak de paprika en ui tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met 2 theelepels Italiaanse kruiden, voeg de garnalen toe en bak tot de garnalen goed warm zijn.
    4. Haal de korst uit de oven als deze gebakken is en bedek gelijkmatig met het spinaziemengsel. Bedek vervolgens met het garnalenmengsel en snij in stukken om te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren