Ontbijtmuffins met gebakken ei en spek

    Ontbijtmuffins met gebakken ei en spek

    3keer bewaard
    40min


    101 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk voor bij het ontbijt of brunch, een soort minitaartjes met ei en spek. Niet moeilijk om te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 plakjes spek
    • 1.5 eetlepel boter, gesmolten
    • 1.5 eetlepel ahornsiroop (of honing)
    • 6 plakjes brood, zonder korst
    • 6 eieren
    • snufje zout en peper naar smaak
    • 6 eetlepels slagroom
    • 6 eetlepels geraspte (jong) belegen kaas, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Doe het spek in een grote, diepe koekenpan en bak op middelhoog vuur, draai af en toe, totdat het spek gelijkmatig bruin is, ongeveer 10 minuten. Verwijder het spek, maar laat het bakvet in de pan zitten, leg de spekplakjes op een met keukenpapier beklede plaat. Verkruimel het spek als het afgekoeld is.
    2. Verwarm de oven voor op 190 graden C. Vet zes muffinvormpjes in.
    3. Meng de gesmolten boter en ahornsiroop in een kleine kom. Maak een stukje brood plat met een deegroller. Bestrijk het brood met het botermengsel. Bekleed het muffinvormpje met het platte brood. Herhaal dit met de resterende sneetjes brood. Bak in de voorverwarmde oven tot het brood krokant is, ongeveer 3 tot 5 minuten.
    4. Strooi de verkruimelde spek over de bodem van de broodvormpjes. Breek een ei in elk vormpje. Breng op smaak met zout en peper. Bedek elk ei met een eetlepel slagroom en een eetlepel kaas. Bak totdat het eiwit stevig is, ongeveer 10 tot 14 minuten of totdat de eieren de gewenste mate van gaarheid hebben bereikt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren