Kip uit de oven in een zoete barbecuesaus

    Kip uit de oven in een zoete barbecuesaus

    10keer bewaard
    1uur


    53 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke zoete en malse kip uit de oven. Ik heb dit recept gekregen van mijn buurvrouw, het duurde wel even voor ze het aan me heeft gegeven!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 120 ml barbecuesaus
    • 60 ml sojasaus
    • 60 ml rode wijn
    • 60 ml ahornsiroop (of honing)
    • 1 eetlepel chilipoeder
    • 1 eetlepel droge mosterdpoeder
    • 1 eetlepel knoflookpoeder
    • snufje uienpoeder
    • snufje komijnpoeder
    • 4 kipfilets
    • 1 eetlepel maïzena
    • 240 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
    2. Meng de barbecuesaus, sojasaus, rode wijn, ahornsiroop, chilipoeder, mosterdpoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, en komijn in een kom.
    3. Leg de kipfilets in een ovenschaal en giet de saus over de kip. Draai de stukken kip om in de saus en bedek beide kanten.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot de kip niet meer roze is, ongeveer 40 minuten. Een vleesthermometer ingestoken in het dikste gedeelte van de kip moet 70 graden C aangeven. Haal de kip uit de ovenschaal en houd warm.
    5. Giet de rest van de saus in een pan, zet de pan op middelhoog vuur en breng aan de kook. Meng de maïzena en water in een kleine kom tot een gladde massa. Meng het maïzenamengsel door de saus, zet het vuur lager en laat de saus indikken, blijf kloppen. Doe de kip terug in de ovenschaal en giet de ingedikte saus over de kip om te serveren.

    Mosterdpoeder

    Mosterdpoeder bestaat uit gemalen gele mosterdzaadjes en is verkrijgbaar bij Engelse speciaalzaken. Eventueel kun je het in dit recept vervangen door 1 eetlepel fijne mosterd.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren