Gebraden fazant uit de oven

Een makkelijke manier om fazant te bereiden, lekker met aardappelen, wortel en andere herfstgroenten, in stukken gesneden en meegebakken in de braadslee. Zorg dat je de fazant vaak bedruipt tijdens het bakken om te voorkomen dat hij te droog wordt.

kelly13jane

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 2 takjes rozemarijn, blaadjes eraf gehaald en in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel fijngehakte verse tijm
  • 240 ml olijfolie
  • 1 hele fazant, schoongemaakt
  • snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur15min 

  1. Verwarm de oven voor op 120 graden C.
  2. Roer de gehakte rozemarijn en tijm door de olijfolie en zet apart. Wrijf de fazant van binnen en van buiten in met zout en peper. Leg de fazant in een nauwsluitende braadslee. Giet de kruidenolie erover.
  3. Bak de fazant in de voorverwarmde oven gedurende 1 uur, dek daarna af met aluminiumfolie, en laat nog een extra uur in de oven bakken, of tot een vleesthermometer ingestoken in het dikste gedeelte van de dij, in de buurt van het bot, 82 graden C aangeeft. Haal uit de oven, dek af met een dubbel vel aluminiumfolie en laat op een warme plaats 10 minuten rusten alvorens te snijden. Bedruip de fazant om de 30 minuten tijdens het bakken met de hete olie en sappen uit de braadslee.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

Fazant
Fazant (18)
Wild
Wild (134)
Gevogelte
Gevogelte (1220)