Sla met spekjes en lente-ui

    Sla met spekjes en lente-ui

    3keer bewaard
    20min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Een perfect recept om oude, verlepte sla weer lekker te maken zodat je het alsnog kunt eten. Ook lekker met verse sla uiteraard!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 plakjes spek
    • 4 lente-uien, fijngesneden
    • 1 krop bladsla - gespoeld, gedroogd en in hapklare stukjes gescheurd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Doe het spek in een grote, diepe koekenpan en bak op middelhoog vuur, draai af en toe, totdat het spek gelijkmatig bruin is, ongeveer 10 minuten. Verwijder het spek, maar laat het bakvet in de pan zitten, leg de spekplakjes op een met keukenpapier beklede plaat.
    2. Voeg de gehakte lente-uien toe aan het bakvet, bak en roer gedurende ongeveer een minuut of tot de uien de gewenste zachtheid hebben. Giet de uien met het bakvet over de sla en meng voorzichtig. Verkruimel het spek en voeg deze toe aan de sla. Serveer meteen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren