Franse tomatensoep

    Franse tomatensoep

    9keer bewaard
    1uur


    21 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke tomatensoep gemaakt van verse tomaten en veel (verse) kruiden. Lekker met stokbrood of ander knapperig brood en een simpele salade.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetlepels extra vergine olijfolie, of meer indien nodig
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • snufje zout
    • snufje versgemalen zwarte peper naar smaak
    • snufje gedroogde basilicum
    • snufje gedroogde oregano
    • snufje gedroogde tijm
    • 900 gram verse tomaten - gepeld, zonder zaadjes en gehakt
    • 60 ml droge vermouth, of naar smaak
    • 480 ml kippenbouillon
    • 1 eetlepel gehakte verse basilicum
    • 1 eetlepel fijngesneden verse oregano
    • 1 eetlepel fijngehakte verse tijm
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • snufje kaneelpoeder
    • 115 gram verkruimelde Gorgonzola kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de ui. Bak en roer tot de ui goudbruin is, ongeveer 12 minuten, breng op smaak met zout, zwarte peper, gedroogde basilicum, gedroogde oregano en gedroogde tijm. Bak tot de gedroogde kruiden beginnen te geuren, nog eens 1 minuut en voeg de tomaten en vermouth toe. Breng aan de kook en voeg dan de kippenbouillon toe. Breng de soep terug aan de kook en zet het vuur lager. Voeg de verse basilicum, oregano, tijm en knoflook toe. Doe een deksel op de pan en laat sudderen tot de tomaten zacht zijn, ongeveer 20 minuten, roer af en toe.
    2. Strooi kaneel over de soep en schep de soep in kommen, bedek elke portie met een lepel verkruimelde Gorgonzola kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    0

    Verrukkelijk, als je al kruiden wil proeven,....aanrader. Voor de liefhebber ietsje meer zout, maar voor mij niet! Nogmaals gemaakt maar dan 3 liter. Vermouth dan halveren en als je kookroom toe wil voegen dan is 100 ml. genoeg. Scheutje sherry erbij gedaan (niet meer) Ik gebruik gewoon de hele tomaat, wel gepeld. - 31 aug 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren