Karbonade van de barbecue met warme appel en peer

    Karbonade van de barbecue met warme appel en peer

    1keer bewaard
    1uur


    35 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke zoete karbonade van de barbecue met gegrilde stukjes appel en peer.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 240 ml sojasaus
    • 240 ml sinaasappelsap
    • 125 gram pittige mosterd
    • 80 ml honing
    • 2 eetlepels worcestersaus (of ketjap)
    • 2 eetlepels gemalen zwarte peper
    • 1 eetlepel komijnpoeder
    • 8 karbonades
    • 1 limoen, geperst
    • 115 gram boter
    • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker, of naar smaak
    • 2 eetlepels kaneelpoeder
    • 4 grote groene appels - geschild, zonder klokhuis en in acht parten gesneden
    • 4 peren, geschild, zonder klokhuis en in acht parten gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Meng in een grote kom 200 gram basterdsuiker, sojasaus, sinaasappelsap, mosterd, honing, worcestersaus, zwarte peper en komijn totdat de suiker is opgelost. Leg de karbonades in de marinade en lepel marinade over het vlees om de karbonades te bedekken. Laat staan ​​bij kamertemperatuur gedurende 45 minuten tot 1 uur.
    2. Verwarm een barbecue of buitengrill tot middelhoge temperatuur en vet het rooster in met een beetje olie.
    3. Haal de karbonades uit de marinade en gooi de marinade weg. Schud overtollige druppels vloeistof van de karbonades en gril tot ze bruin zijn, niet meer roze van binnen en mooie grilstreepjes hebben, ongeveer 8 minuten per kant. Knijp limoensap over de karbonades tijdens het grillen. Een vleesthermometer ingestoken in het dikste gedeelte van het vlees moet minstens 70 graden C aangeven.
    4. Laat de boter smelten in een grote koekenpan op hoog vuur, en roer er dan 1 eetlepel bruine suiker en kaneel door en breng het mengsel aan de kook, roer tot de suiker is opgelost. Voeg de stukjes appel en peer toe en bak, roer vaak, totdat het fruit is bedekt met het botermengsel en zacht is, maar niet papperig, ongeveer 5 minuten. Doe de plakjes appel en peer in een aluminium grill-bakje.
    5. Gril de vruchten op de barbecue tot de plakjes bruin zijn, ongeveer 5 minuten. Serveer het gegrilde fruit met de karbonade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren