Gegrilde lamskoteletten met granaatappel-portsaus

    Gegrilde lamskoteletten met granaatappel-portsaus

    3keer bewaard
    1uur10min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Gemarineerde lamskoteletten worden gegrild op de barbecue en vervolgens geserveerd met een heerlijke pittige saus van granaatappel en port. Erg indrukwekkend!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 citroen, geschild en uitgeperst
    • 2 eetlepels fijngesneden verse oregano
    • 2 tenen knoflook, fijngehakt
    • snufje zout en peper naar smaak
    • 8 lamskoteletten
    • 120 ml verse ongezoete granaatappelsap
    • 240 ml port
    • 2 eetlepels granaatappelzaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Meng de citroenschil met het sap, de oregano, knoflook, zout en peper in een kom, giet alles in een afsluitbare plastic zak. Voeg de lamskoteletten toe, bedek met de marinade, knijp de overtollige lucht eruit en sluit de zak. Zet apart en laat marineren.
    2. Verwarm een barbecue of buitengrill tot middelhoge temperatuur en vet het rooster in met een beetje olie.
    3. Breng het granaatappelsap en de port aan de kook in een kleine pan op hoog vuur. Zet het vuur laag en laat sudderen tot het vocht met de helft is gereduceerd, ongeveer 45 minuten. Voeg de granaatappelzaden toe en zet apart.
    4. Haal de lam uit de marinade en schud overtollige marinade eraf. Gooi de rest van de marinade weg. Gril de koteletten op de voorverwarmde barbecue tot ze te stevig beginnen te worden en rood-roze en sappig zijn van binnen, ongeveer 4 minuten per kant voor medium-rare. Serveer de karbonades besprenkeld met de granaatappel-portsaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren