Gehaktbrood met een twist

    Gehaktbrood met een twist

    3keer bewaard
    1uur50min


    60 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een gehaktbrood gevuld met aardappelpuree. Probeer het en u zult het vast lekker vinden!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 aardappels, geschild en in blokjes gesneden
    • 60 ml olijfolie
    • 1 zoete ui, fijngesnipperd
    • 3 tenen knoflook, fijngehakt
    • 675 gram rundergehakt
    • 120 gram Italiaans gekruide paneermeel
    • 1 eetlepel verse peterselie, gehakt
    • 1 theelepel zout (eventueel)
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 120 ml kippenbouillon
    • 90 gram pecorino kaas, geraspt
    • 225 gram ricotta
    • 180 gram geraspte mozzarella
    • 2 eetlepels geraspte mozzarella (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet een ovenschaal in.
    2. Doe de aardappelen in een grote pan en bedek met gezouten water. Breng aan de kook op hoog vuur, zet het vuur lager, dek af en kook tot ze gaar zijn, ongeveer 20 minuten. Giet af en laat droogstomen gedurende een minuut of twee. Pureer de aardappelen met een aardappelstamper en zet apart.
    3. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak en roer de ui en knoflook tot de ui glazig is, ongeveer 5 minuten. Zet de ui en knoflook apart.
    4. Meng in een grote kom het gehakt, paneermeel, peterselie, zout, peper, ui en knoflookmengsel, eieren, kippenbouillon en pecorino. Meng in een tweede kom de aardappelpuree en ricotta.
    5. Schep de helft van het vleesmengsel in de ingevette ovenschaal en maak met een lepel een gladde en gelijkmatige laag. Verdeel het pureemengsel over het vlees, laat een rand van 1 cm langs de rand van het vlees, strooi de mozzarella over de aardappelpureelaag. Bedek de kaas met het resterende vleesmengsel in een gelijkmatige laag, druk de randen naar beneden om de aardappelpuree te verzegelen. Bestrooi het brood met 2 eetlepels mozzarella, indien gewenst.
    6. Bak in de voorverwarmde oven tot het gehaktbrood bruin is en het vlees niet meer roze is, ongeveer 1 uur. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van het brood moet minstens 70 graden C aangeven. Laat het brood gedurende 10 minuten staan ​​alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren