Gekarameliseerde kippenvleugeltjes

    Gekarameliseerde kippenvleugeltjes

    75keer bewaard
    1uur5min


    216 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke kipvleugeltjes die erg makkelijk te maken zijn in de koekenpan.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 240 ml water
    • 100 gram witte suiker
    • 80 ml sojasaus
    • 2 eetlepels pindakaas
    • 1 eetlepel honing
    • 2 theelepels wijnazijn
    • 1 eetlepel geperste knoflook
    • 12 grote kippenvleugels, doormidden gebroken en de punt verwijderd
    • 1 theelepel sesamzaad, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Meng in een grote koekenpan op middelhoog vuur het water, suiker, sojasaus, pindakaas, honing, wijnazijn en knoflook tot een gladde massa en tot de suiker is opgelost. Doe de vleugels in de saus, dek de pan af en laat gedurende 30 minuten sudderen. Haal vervolgens het deksel van de pan en laat sudderen tot de vleugels gaar zijn en de saus is ingedikt, nog eens ongeveer 30 minuten, lepel af en toe wat saus over de vleugels. Bestrooi met sesamzaadjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    Nahla87
    van
    1

    Erg lekker recept! De vleugeltjes zijn met de huidige hoeveelheid ingrediënten wel erg zoet. Erg lekker, maar mocht je toch wat meer van zoutig houden dan adviseer ik je om wat minder suiker te gebruiken (80 gram) en iets meer sojasaus of eventueel een snufje zou toe te voegen. Voor de rest niks aan veranderen! Heerlijk met een bord Surinaamse bami! - 07 mei 2015

    RoosLof-Sluijmers
    0

    Zo jammie, heerlijk zacht en een fantastische smaak!! - 14 okt 2014

    JisseB
    van
    0

    Awesome!! M'n beiden zusjes zijn er gek op! Eindelijk iets wat ze allebei lusten xD heb echter iets meer soyasaus en minder suiker gebruikt, we houden meer van zoutig dan van zoetig hier ;P - 09 jul 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren