Romige aspergesoep

    Romige aspergesoep

    2keer bewaard
    1uur10min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Een makkelijk recept om aspergesoep te maken, ik maak het ieder voorjaar als er een overvloed aan asperges is. De sherry geeft een nootachtige smaak aan de soep.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 trossen verse asperges, schoongemaakt
    • 3 eetlepels boter
    • 1 rode ui, fijngesneden
    • 1 stengel bleekselderij, gehakt
    • 1 teen knoflook, gesneden
    • 2.8 liter kippenbouillon
    • 120 ml sherry
    • 1 snufje zout en peper naar smaak
    • 120 ml slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Snijd de asperges in stuken. Bewaar 300 gram van de aspergepunten.
    2. Smelt de boter in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de asperges, ui, selderij en knoflook in de gesmolten boter tot ze zacht beginnen te worden, 2 tot 3 minuten. Voeg de sherry en kippenbouillon toe en breng het mengsel aan de kook, zet het vuur lager en laat gedurende 45 minuten sudderen. Haal van het vuur en laat minstens 30 minuten afkoelen.
    3. Giet de soep in een blender, vul de blender voor niet meer dan de helft. Houd het deksel op zijn plaats met een gevouwen theedoek en begin voorzichtig met pureren, met behulp van een paar snelle pulsen om de soep in beweging te krijgen voordat je de blender verder laat pureren. Doe de gepureerde soep terug in de soeppan en voeg de bewaarde aspergepunten en de slagroom toe. Kook op middelhoog vuur tot de soep heet is en de aspergepunten goed warm zijn maar nog wel knapperig, ongeveer 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

    Van de kok

    In plaats van boter kun je ook olijfolie gebruiken, en de slagroom kun je eventueel weglaten om de soep wat lichter te maken. Gebruik dan indien nodig een beetje maïzena om de soep wat dikker te maken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren