Tofusalade met tonijn en waterkers

    Tofusalade met tonijn en waterkers

    Voeg toe aan favorieten!
    20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een lekkere en verse salade met tofu, tonijn en waterkers en een dressing van sesamolie en sojasaus.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 450 gram tauge
    • 340 gram zachte tofu, uitgelekt en in blokjes gesneden
    • 170 gram tonijn, uitgelekt
    • 1 bos waterkers, fijngesneden
    • 2 tomaten, in blokjes gesneden
    • 40 gram ingemaakte Japanse rettich (eventueel) (verkrijgbaar bij de toko)
    • 75 gram gesnipperde ui
    • 4 tenen knoflook, in dunne plakjes gesneden
    • 60 ml sesamolie
    • 120 ml sojasaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

    1. Leg de tauge, tofu, tonijn, waterkers, tomaten en rettich in laagjes in een ovenschaal. Zet apart. Doe de ui in een kom.
    2. Verwarm de knoflook in de sesamolie in een koekenpan op middelhoog vuur tot de knoflook bruin is en begint te geuren, ongeveer 5 minuten. Verwijder de plakjes knoflook uit de pan en giet de hete olie over de ui. Roer de sojasaus erdoor en giet de dressing over de salade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren