Gemakkelijk zweedse gehaktballen met saus

    Gemakkelijk zweedse gehaktballen met saus

    9keer bewaard
    20min


    130 personen hebben dit gemaakt

    Een snelle maar smaakvolle saus die je kunt gebruiken bij kant en klare gehaktballetjes, of maak de balletjes zelf met het recept op deze website.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 240 ml runderbouillon
    • 240 ml slagroom
    • 3 eetlepels bloem
    • 1 theelepel sojasaus
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper
    • snufje gedroogde rozemarijn
    • 300 gram kant en klare zweedse gehaktballetjes, ontdooid, of gebruik dit recept

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Meng de bouillon, slagroom, bloem, sojasaus, peper en rozemarijn in een grote pan tot een glad mengsel. Kook en roer op laag vuur tot het dik wordt, ongeveer 10 minuten, roer af en toe. Voeg de gehaktballetjes toe en laat verder koken tot de balletjes goed warm zijn, ongeveer 5 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    nora1
    van
    0

    ik vond ze heel lekker vandaag gemaakt met pasta - 19 mrt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren